Om JA Hälsan


Vill du ha hjälp med att optimera din hälsa?

Om JA Hälsan


Välkommen till JA Hälsan!

Jag som driver företaget heter Johanna Arvidsson och är naturläkare som snart kommer byta namn till Natur- och funktionsmedicinare och är certifierad via SNLF, Svenska naturläkarförbundet. Jag är också kost- och näringsterapeut och även certifierad via KMR, Komlementärmedicinska riksförbundet. Jag är från början biolog med examen från Göteborgs universitet och har tidigare arbetat med natur- och miljöfrågor. Idag arbetar jag med vår inre miljö, både den fysiska inre miljön men jag tar också hänsyn till den psykiska inre miljön som också kan orsaka sjukdom. Jag analyserar och tar prover som ett led i att upptäcka obalanser men naturligtvis är en djupintervju med dig viktig i form av en hälsoenkät. Jag gör en analys av din hälsa, men det är du som bestämmer vad vi ska behandla. Jag har tidigare arbetat 5 år som hälsorådgivare på en alternativmedicinsk klinik i Sverige. Nu finns jag som egen terapeut i Skövde sedan 2016.


Varmt välkommen!


Min egen hälsoresa

Jag har alltid haft hälsa och naturmedicin som mitt stora intresse. Kanske för att jag hade lite små bekymmer med hälsan redan som barn. I min omgivning på 70-talet var det populärt att safta, sylta och laga mat från grunden och jag lärde mig ganska tidigt uppskatta mat som jag kände att jag mådde bra av. Dock fick jag tidigt i vuxen ålder större hälsoproblem med kroniskt eksem och fick senare även reumatism som kallas Bechterews eller Ankyloserande Spondylit. Jag upptäckte att jag inte kunde få den hjälp jag ville ha via sjukvården och därför läste jag mycket medicinsk litteratur och experimenterade med olika dieter och kosttillskott för att få bättre livskvalitet. Jag fick goda resultat med de behandlingar jag gjorde och kunde så småningom bli helt fri från eksem, från att tidigare haft på nästan hela kroppen. Det senaste tillskottet av avancerat matintoleranstet gjorde skillnad mycket snabbt! Nu har jag inte längre eksem! Reumatismen har jag också lyckats hålla i schack utan att behöva ta till de mediciner som jag blev rekommenderad, till på köpet blev jag både lugnare och gladare med mer energi.


Engagemang och kunskap

Genom att anlita mig får du en engagerad och professionell terapeut med en bred och unik kompetens som antar din hälsoutmaning med stor ödmjukhet och respekt. Jag är beredd att följa dig i dina motgångar och medgångar under arbetets gång. Ju mer du satsar i både tid och engagemang, desto bättre resultat kommer du att få!


Mitt CV

Kost- och Näringsterapeut, Nordiskt Näringscenter, 2 års deltidsstudier

Fil.mag. Biolog, Göteborgs universitet, 5 års heltidsstudier

Basmedicin I 30 p, Kristianstad Högskola, 1 års halvtidsstuder

Certifierad PI Kostrådgivare, Paleo Instutute, 1 månads heltidsstuder

Blodanalysutbildning, Egenvårdspoolen, 10 dagar

Diplomerad Mikronäringsterapeut, Egenvårdspoolen, 10 dagar

Certifiering i Mitokondriell medicin, Egenvårdspoolen

Certifierad Mat & proteinintoleranstestning, EU BioTek

Certifierad i DNA analyser, Nordic Laboratories

Certifierad i Hormonanalyser, Nordic Laboratories

Certifierad i tarmanalyser, Nordic Laboratories

Certifierad Helhetscoach, 1,5 års deltidsstudier

Dipomerad F-scan terapeut

Diplomerad Ekologisk medicin, 10 veckors brevkurs via Kloka Gubben

Diplomerad Frigörande danspedagog, 1 års deltidsstuder

Personlig utveckling Mullingstorp steg 1.

Personlig utveckling Fönebo institut, 4 veckor heltid

Personlig utveckling Humaniversity, 9 mån.basår deltid

Levande föda utbildning, 5 veckors heltidsstuder