Konsultation

Hälsokonsultation

Häslokonsultation består av samtal och undersökning i form av hälsoenkäter och analyser av blod och ev. urin. Svaren tolkas utifrån ett funktionsmedicinskt perspektiv och vi tar fram en friskvårdsplan för att du ska må bättre och nå bättre resultat. Friskvårdsplanen kan bestå av råd kring kost, träning, näringstillskott och livsstil.


JA Hälsan hjälper dig som har hälsoproblem men också dig som vill optimera din hälsa inför en utmanande period i ditt liv, tex idrottsprestation, graviditet eller högpresterande yrkesliv. För att spara tid vid besöket kan du fylla i en hälsodeklaration hemma i lugn och ro och ta med den till besöket. Du fyller i hälsodeklarationen via nätet eller så mejlar eller postar jag den till dig. OBS meddela mejladress eller adress vid bokning! Vid besöket diskuterar vi kring vad du vill ha hjälp med och vilka undersökningar du vill göra.


Du kan köpa till oxidativ stress eller andra prover vid besöket eller vid återbesök. Vid behov kan jag hjälpa dig vidare för analyser inom den privata sjukvården.Blodanalys - matintoleranser eller livsmedelsöverkänslighet


Misstänker du att du har matallergier, matintoleranser eller livsmedelsöverkänslighet? Fyll i checklistan på denna sidan. Om du har mer är 8 poäng i en kategori eller mer än 40 poäng totalt är det sannolikt att du har matintoleranser. Matintoleranser kan vara mycket svåra att upptäcka själv, varför ett test kan vara nödvändigt om man vill veta vilka livsmedel man reagerar mot. Ibland kan man även ha äkta allergi mot livsmedel. Dessa reaktioner kommer oftast snabbare, direkt eller inom 24 timmar. Vi kan testa dig både för IgE, IgG och IgA reaktioner. Alla tre är antikroppar som immunförsvaret tillverkar mot specifika peptider. Peptider är en bit av proteiner från livsmedel som kroppen inte brutit ned helt.


Vill du göra ett test? Vi mäter antikroppar mot 96 olika livsmedel. Antikropparna vi kan mäta är  IgE, IgG och IgA antikroppar. Välj en eller flera av dem.  Boka först en tid på 60 minuter för att gå igenom vilken analys som kan vara aktuellt för dig att ta. Sedan går vi igenom hur du gör för att förbereda dig inför testet så att du får ett tillförlitligt svar. Tex. kan vissa läkemedel och kosttillskott göra att svaret inte visar tydligt på matintoleranser trots att man har det.


Det tar 3-4 veckor att få svar på test som skickas till US Bioteck via norge. När svaret kommit går vi igenom det och du får ett program som du följer för att utesluta eller rotera livsmedel under en viss tid. Vi pratar även om hur matsmältningen och tarmen fungerar så du kan undvika få fler matintoleranser.


Jag är certifierad i tester av matintoleranser via EU Biotek / Alpha Plus.


Oxidativ stress - Fria radikaler


Vill du mäta din belastning av oxidativ stress?

Vid hög oxidativ stress påverkas kroppen negativt och vi presterar sämre. Är man t.ex. övertränad skapas mer fria radikaler än kroppen hinner ta hand om. Man kan också få förhöjda värden om man har brist på antioxidanter, stressar för mycket eller har en bakomiggande sjukdom.


Genom att mäta din nivå av oxidativ stress får du veta om du behöver göra förändrngar för att minska din belastning i kroppen och därmed öka dina möjligheter att prestera och må bättre. Om det visar sig att du har förhöjda värden, lägger vi tillsammans upp en plan för hur du ska förbättra dem. För denna mätning, boka 30 minuters konsultationstid. Vill du göra andra analyser samtidigt behöver du boka längre tid.Vill du ha hjälp med att optimera din hälsa?

Boka tid idag!

Fyll i checklista för att läsa av hur stor sannolikhet det är att du har matintoleranser.