Info

Johanna Arvidsson


Kost och NäringsterapeutÄr du trött jämt eller känner att nåt inte stämmer? 


Det är vanligt att man går länge utan att stanna upp och känna efter hur man mår. Kanske du inte vill känna efter då det blir tydligt att du inte mår bra?

 

Eller kanske du redan varit hos din läkare och fått beskedet att du är frisk

när du känner att du är allt annat än just frisk!


Kanske dina problem med mage, hud, huvud, leder, muskler mm har att göra med en obalans som går att rätta till så att du slipper besvär?


Eller du kanske är frisk men vill må extra bra eller få bättre resultat vid idrottsutmaningar, inför graviditet, studier eller högpresterande yrkesroll?


Är det dags för dig att ta en paus och göra en annan undersökning

än det du gjort tidigare?

Vad gör jag?


Som näringsterapeut arbetar jag utifrån biokemisk vetenskap och använder både den konventionella medicinens kunskaper och komplementärmedicinen för att identifiera obalanser och stödja kroppens självläkande förmågor.


Till skillnad från traditionell sjukvård där man fokuserar på sjukdomen, ser jag hela dig, vilket involverar samspel mellan din historia, din fysiska och sociala miljö, genetik, näringsstatus, kost med mera och hur dessa kan påverka din hälsa på lång sikt.

Så här går det till i korthet.


1. Analys

Jag analyserar din hälso- och sjukdomshistoria och kartlägger de bakomliggande orsakerna till varför ohälsa har uppstått. Ibland behövs kompletterande provtagningar för att få mer information.


2. Samtal

När vi träffas så diskuterar vi hur dina symptom kan hänga samman med stress, kost, näringsbalans och din kropps biokemi och vad du kan göra åt det, så att du själv kan ta större kontroll över din hälsa.


3. Behandling

Vi lägger tillsammans upp en skräddarsydd behandlingsplan med kosttillskott och kost i syfte att stödja din kropps körtel- och organfunktioner och jag ger råd om hur du kan påverka olika stressfaktorer i din miljö för att underlätta läkning.


4. Uppföljning

Vid varje återbesök ger jag dig ett nytt behandlingsförslag, anpassat efter de aktuella omständigheterna och i samråd med dig utifrån dina önskemål. Återbesök kan ibland ske via telefon eller skype.


OBS - Vår screening och våra analyser ersätter inte vad sjukvården erbjuder, utan är ett komplement. Sluta aldrig med dina läkemedel utan att rådgöra med din läkare!